Candát s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 392.9 mg
  • Vláknina 1996.4 mg
  • Vitamín A 1996.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce candáta osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Maso zprudka opečeme na oleji na pánvi a vyjmeme.

  • 2

    Na výpeku podusíme očištěné, nakrájené hříbky s jemně nasekanou cibulí. Zalijeme smetanou a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a vsypeme nasekanou petrželku.

  • 3

    Omáčku přelijeme přes porce pečeného candáta a podáváme.

Komentáře k receptu