Candát s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 32 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 392.9 mg
- Vláknina 1996.4 mg
- Vitamín A 1996.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce candáta osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Maso zprudka opečeme na oleji na pánvi a vyjmeme.
-
2
Na výpeku podusíme očištěné, nakrájené hříbky s jemně nasekanou cibulí. Zalijeme smetanou a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a vsypeme nasekanou petrželku.
-
3
Omáčku přelijeme přes porce pečeného candáta a podáváme.