Kaparová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 16 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 74.8 mg
- Vláknina 2275 mg
- Vitamín A 2275 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme hladkou mouku, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Jíšku chvíli povaříme a přecedíme.
-
2
Do omáčky přidáme nasekané kapary, citronovou šťávu, sůl a podle chuti zjemníme zakysanou smetanou.