Kaparová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Kapary sterilované
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 74.8 mg
  • Vláknina 2275 mg
  • Vitamín A 2275 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme hladkou mouku, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Jíšku chvíli povaříme a přecedíme.

  • 2

    Do omáčky přidáme nasekané kapary, citronovou šťávu, sůl a podle chuti zjemníme zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu