Zvěřinová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 175 g Srnčí maso
  • 50 g Anglická slanina
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 750 ml Zvěřinový vývar
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 85.4 mg
  • Draslík 427.8 mg
  • Vláknina 3455 mg
  • Vitamín A 3455 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme.

  • 2

    Maso pokrájíme na drobné kousky a na oleji dozlatova osmažíme. Připravený vývar ohřejeme a nastrouháme do něj uvařené brambory, necháme projít varem a rozmixujeme.

  • 3

    Na kostičky pokrájenou slaninu necháme osmahnout a přidáme najemno nasekanou cibuli a česnek. Zalijeme rozmixovanou polévkou. (Dle chuti můžeme přidat kapku koňaku.) Nakonec přidáme osmažené kousky masa, osolíme, opepříme.

  • 4

    Polévku podáváme zdobenou lžící ušlehané smetany.

Komentáře k receptu