Zvěřinová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 24 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 85.4 mg
- Draslík 427.8 mg
- Vláknina 3455 mg
- Vitamín A 3455 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme.
-
2
Maso pokrájíme na drobné kousky a na oleji dozlatova osmažíme. Připravený vývar ohřejeme a nastrouháme do něj uvařené brambory, necháme projít varem a rozmixujeme.
-
3
Na kostičky pokrájenou slaninu necháme osmahnout a přidáme najemno nasekanou cibuli a česnek. Zalijeme rozmixovanou polévkou. (Dle chuti můžeme přidat kapku koňaku.) Nakonec přidáme osmažené kousky masa, osolíme, opepříme.
-
4
Polévku podáváme zdobenou lžící ušlehané smetany.