Líni s koprovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 38 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 262.1 mg
- Draslík 214.8 mg
- Vláknina 1626 mg
- Vitamín A 1626 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté líny uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou. Uvařené porce ryb vyjmeme, zakapeme 1 lžící rozpuštěného másla a necháme na teplém místě.
-
2
Do smetany rozkvedláme Solamyl, žloutky, osolíme, přidáme zbylé máslo a za stálého míchání vaříme ve vodní lázni. Před koncem vaření přidáme nasekaný kopr. Když začne omáčka houstnout, odstavíme ji a podle chuti přisolíme.
-
3
Porce línů upravíme na talíře a podáváme s koprovou omáčkou.