Kapr v houbové smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tuk
  • 250 g Rýže dušená
  • 800 g Kapr obecný
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Houby čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 175.8 mg
  • Draslík 766.8 mg
  • Vláknina 2552.8 mg
  • Vitamín A 2552.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na tuku.

  • 2

    Opečené porce vyjmeme a do výpeku vložíme očištěné, nakrájené houby. Podusíme je, zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a chvíli povaříme. Vložíme zpět porce kapra, krátce podusíme a nakonec vše promícháme s předem uvařenou nebo dušenou rýží.

Komentáře k receptu