Kapr v houbové smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 42 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 175.8 mg
- Draslík 766.8 mg
- Vláknina 2552.8 mg
- Vitamín A 2552.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na tuku.
-
2
Opečené porce vyjmeme a do výpeku vložíme očištěné, nakrájené houby. Podusíme je, zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a chvíli povaříme. Vložíme zpět porce kapra, krátce podusíme a nakonec vše promícháme s předem uvařenou nebo dušenou rýží.