Francouzské květákové pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 725 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1182 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 1008.6 mg
  • Vláknina 13339.7 mg
  • Vitamín A 13339.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák okrájíme na drobné růžičky. V hrnci povaříme vývar, může být zeleninový či drůbeží, přidáme květák a pod poklicí vaříme 12-15 minut doměkka.

  • 2

    Z hrnce odlijeme 175 ml vývaru a zbytek odlijeme zvlášť. Polovinu květáku a 60 ml vývaru rozmixujeme dohladka. Do kaše vešleháme máslo, kysanou smetanu, strouhaný parmezán, papriku, dosolíme a dopepříme a horké podáváme.

Komentáře k receptu