Francouzské květákové pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1182 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 1008.6 mg
- Vláknina 13339.7 mg
- Vitamín A 13339.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák okrájíme na drobné růžičky. V hrnci povaříme vývar, může být zeleninový či drůbeží, přidáme květák a pod poklicí vaříme 12-15 minut doměkka.
-
2
Z hrnce odlijeme 175 ml vývaru a zbytek odlijeme zvlášť. Polovinu květáku a 60 ml vývaru rozmixujeme dohladka. Do kaše vešleháme máslo, kysanou smetanu, strouhaný parmezán, papriku, dosolíme a dopepříme a horké podáváme.