Cibulové maso zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 28 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 134.6 mg
- Draslík 147 mg
- Vláknina 3439.8 mg
- Vitamín A 3439.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené hovězí maso necháme vychladnout ve vývaru a potom je nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Zapékací mísu vymažeme olejem, plátky masa osolíme, opepříme a ve vrstvách urovnáme do mísy.
-
3
Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky a necháme zesklovatět na pánvi na másle. Kroužky cibule rozložíme na maso a vše přelijeme smetanou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.