Halibutové filé se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 7 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 46.8 mg
- Draslík 709.5 mg
- Vláknina 9356.8 mg
- Vitamín A 9356.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filety z halibuta osušíme a potřeme citronovou šťávou (polovina dávky). Po obou stranách maso osolíme, opepříme (polovina dávky) a necháme chvíli marinovat.
-
2
Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme a podusíme v troše vody. Do základu vložíme připravené filety a pod pokličkou vše dusíme ještě 10 minut.
-
3
Smetanu promícháme s citronovou šťávou, nasekaným koprem a hořčicí, osolíme, opepříme a podáváme spolu s rybím filé a zeleninou.