Karotka s křenem dušená na másle se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1350 g Mrkev kořen
  • 20 g Sůl
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Křen
  • 30 g Cukr krupice
  • 150 ml Voda pitná
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 327 g
  • Sodík 781 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 55.5 mg
  • Vláknina 9084 mg
  • Vitamín A 9084 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme, opláchneme a nakrájíme na malé hranolky nebo na plátky. Zastříkneme vodou, mírně osolíme, přidáme polovinu dávky másla a částečně podusíme.

  • 2

    Potom mírně zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme smetanou, dobře rozmícháme a za občasného promíchání udusíme téměř doměkka.

  • 3

    Nakonec přidáme jemně nastrouhaný křen, zbylé máslo, pokrm přisladíme, přisolíme a ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu