Zapékané vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 27 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 282.5 mg
- Draslík 437.5 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme, maso do poloviny odřízneme od kosti, lehce naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
-
2
Opečené maso přendáme do zapékací mísy a zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci. Posypeme nastrouhaným sýrem a v silně vyhřáté troubě zapečeme.
-
3
Před podáváním položíme na každou porci kousek másla.
-
4
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.