Zapékané vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 282.5 mg
  • Draslík 437.5 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, maso do poloviny odřízneme od kosti, lehce naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.

  • 2

    Opečené maso přendáme do zapékací mísy a zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci. Posypeme nastrouhaným sýrem a v silně vyhřáté troubě zapečeme.

  • 3

    Před podáváním položíme na každou porci kousek másla.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.

Komentáře k receptu