Vepřová žebírka na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 15 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 27.6 mg
- Draslík 61.3 mg
- Vláknina 122.3 mg
- Vitamín A 122.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých žebírek odřízneme do poloviny maso od kosti, naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme. Žebírka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a přendáme je na nahřátou mísu.
-
2
Do zbylého sádla přidáme mletou papriku a vlijeme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou. Chvíli povaříme.
-
3
Nakonec omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou a přelijeme přes porce masa.
-
4
Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo s těstovinami.