Husarská vepřová pečeně
Suroviny
- 600 g Vepřová plec
- 80 g Anglická slanina
- 100 g Zelenina kořenová
- 300 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 0.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 54 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 159.1 mg
- Draslík 635 mg
- Vláknina 2255.5 mg
- Vitamín A 2255.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, protkneme částí slaniny a osolíme. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Na základ vložíme maso a opečeme je po všech stranách. Okořeníme sladkou i pálivou paprikou, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a mírně osmahneme. Podlijeme horkou vodou a chvíli povaříme.
-
3
Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme.
-
4
Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a necháme jen prohřát.
-
5
Podáváme s houskovými knedlíky.