Kuřecí proužky s okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 22 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 783.7 mg
- Vláknina 3971.8 mg
- Vitamín A 3971.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme kuřecí prsa podélně na asi 1 cm široké proužky, posolíme a popepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo, vložíme maso a opékáme z obou stran asi 10 minut dozlatova.
-
2
Vedle v misce rozmícháme créme fraiche s kari a na 1 cm nakrájenými kolečky oloupaných okurek.
-
3
Osmahlé kuře podlijeme citronovou šťávou a za rychlého seškrabování odvaříme ze dna připečenou šťávu. Přidáme směs z mísy a vše důkladně 3 minuty povaříme, až jsou plátky okurky al dente. Dosolíme, dopepříme, zamícháme a servírujeme.