Dušené vepřové řízky s cibulkovou natí
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 60 g Sádlo škvařené
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 48 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 149.4 mg
- Draslík 621.1 mg
- Vláknina 2425.3 mg
- Vitamín A 2425.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Řízky vyjmeme a přendáme na nahřátou mísu.
-
2
Na zbylém sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nasekanou cibulovou nať a okořeníme paprikou, kmínem a utřeným česnekem. Vložíme zpět maso, vše zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou horké vody.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.