Roštěnky v pikantní smetanové omáčce
Suroviny
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika sterilovaná
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2647 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 87.3 mg
- Draslík 543.7 mg
- Vláknina 4576.3 mg
- Vitamín A 4576.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku a papriku nakrájíme na nudličky, kapary nasekáme, vše osmahneme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, potom smetanou a 2 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou.
-
2
Očištěné maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstalo uvnitř růžové.
-
3
Opečené roštěnky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou je rýže.