Hovězí pečeně budějovická
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1452 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 69.2 mg
- Draslík 158.2 mg
- Vláknina 3272 mg
- Vitamín A 3272 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme, protkneme slaninou a osolíme.
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na polovině tuku. Na tomto základu maso krátce opečeme, přisypeme mletou papriku, zasmahneme a zalijeme vlažným vývarem.
-
3
Přidáme rajčatový protlak, česnek, přikryjeme poklicí a maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.
-
4
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme ji vlažným vývarem, dobře rozšleháme a za občasného míchání provaříme.
-
5
Ke konci varu přilijeme smetanu, povaříme, omáčku přecedíme přes hustý cedník, přisolíme a ještě povaříme.