Polenta se zeleninovo-houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Polenta
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 ks Kapie
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 1330 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 264.1 mg
  • Vláknina 12128.8 mg
  • Vitamín A 12128.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Instantní polentu nasypeme do vařící osolené vody, ochutíme třeným česnekem a sekanou petrželkou a 3 minuty povaříme. Vymažeme pekáček olivovým olejem a do něj položíme a uhladíme uvařenou polentu a necháme ztuhnout.

  • 2

    Oloupanou a očištěnou zeleninu (mrkev, kapie, cibule, řapíkatý celer) nakrájíme na kostičky, orestujeme a přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony. Vše zprudka osmažíme. Přilijeme smetanu a přidáme na kostičky nakrájenou gorgonzolu nebo nivu. Vše zamícháme a přebytečnou smetanu vylijeme, aby směs byla hustá.

  • 3

    Polentu před podáváním zahřejeme a servírujeme jí s omáčkou.

Komentáře k receptu