Brioškový koláč se šlehačkou a cukrovými mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 42 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 429.2 mg
- Draslík 143.9 mg
- Vláknina 3770 mg
- Vitamín A 3770 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na koláč si připravíme den předem. Do mísy nasypeme mouku. Uděláme důlek a nasypeme sůl a 50g cukru. Připravíme kvásek z kvasnic a trochy vlažné vody a společně s vejci nalijeme do důlku. Vše opatrně promícháme, vytvoříme vláčné těsto a uhněteme dohladka.
-
2
Na závěr přidáme 250g másla, těsto hněteme ještě asi 10min a poté ho dáme do lednice na 24hodin.
-
3
Z odleželého těsta vytvoříme kruhový plát a přeneseme na vymazaný plech. Na teplém místě necháme asi 30minut kynout.
-
4
Mezitím ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a lehce ji promícháme s rozšlehanými bílky.
-
5
Troubu předehřejeme na 190C.
-
6
Těsto mírně stlačíme tak, abychom vytvarovali dokola okraje. V hmoždíři roztlučeme cukrové mandle, nasypeme je na těsto, poté rozetřeme směs šlehačky a bílků a vše posypeme cukrem.
-
7
Pečeme asi 15minut.