Čokoládová šlehačka

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 38.3 mg
  • Vláknina 1660 mg
  • Vitamín A 1660 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme čokoládový nápoj v prášku nebo dvě lžíce kakaa a dvě lžíce cukru. Přidáme smetanu a vše vyšleháme na tuhou šlehačku.

  • 2

    Podáváme na pohárech, koláčích, dortech a pudincích.

Komentáře k receptu

  • Lucie Klouparová
  • 16.08.2015 07:17:44

Jako ozdoba je čokoládová šlehačka ideální. Má mnohé využití. Použila jsem ji na ovocné poháry. Jsou připravené z tučného, hustého jogurtu a navrstvené s čerstvými borůvkami. Navrchu je přidaná čokoládová čepice ušlehaná z tmavého kakaa a smetany. Protože mi smetany nechtějí samy ztuhnout, přidávám do nich ztužovač. Vždy co smetana 250 ml, to jeden ztužovač.
Čokoládová šlehačka je vynikající nejen na oslavy a zvláštní příležitosti, ale také jako malé potěšení třeba po náročném dni v práci.

Odpovědět