Čokoládová šlehačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 38.3 mg
- Vláknina 1660 mg
- Vitamín A 1660 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme čokoládový nápoj v prášku nebo dvě lžíce kakaa a dvě lžíce cukru. Přidáme smetanu a vše vyšleháme na tuhou šlehačku.
-
2
Podáváme na pohárech, koláčích, dortech a pudincích.
Komentáře k receptu
- Lucie Klouparová
- 16.08.2015 07:17:44
Jako ozdoba je čokoládová šlehačka ideální. Má mnohé využití. Použila jsem ji na ovocné poháry. Jsou připravené z tučného, hustého jogurtu a navrstvené s čerstvými borůvkami. Navrchu je přidaná čokoládová čepice ušlehaná z tmavého kakaa a smetany. Protože mi smetany nechtějí samy ztuhnout, přidávám do nich ztužovač. Vždy co smetana 250 ml, to jeden ztužovač.
Čokoládová šlehačka je vynikající nejen na oslavy a zvláštní příležitosti, ale také jako malé potěšení třeba po náročném dni v práci.