Zmrzlinový čokoládový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 51 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 133.9 mg
- Draslík 489.1 mg
- Vláknina 8070 mg
- Vitamín A 8070 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V nízké zapékací formě zpracujeme směs drcených dietních sucharů, jemně nasekaných ořechů, hnědého cukru a másla. Směs upěchujeme ke dnu a ke stěnám formy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
-
2
Stěrkou naneseme povolenou zmrzlinu na korpus a dáme na 90 minut do mrazáku.
-
3
Do teflonového rendlíku vsypeme 150 g cukru, kakao, 125 ml smetany a zbytek másla. Na středním plameni zahříváme za stálého míchání až k bodu varu, odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Krém nalijeme na vrstvu vanilkové zmrzliny na korpusu koláče. Koláč dáme znovu do mrazáku asi na 30 minut.
-
4
Kávovou nebo čokoládovou zmrzlinu necháme povolit a potřeme vrstvu krému, koláč dáme znovu do mrazáku. Stěrkou uhladíme na povrchu koláče tuhou šlehačku s cukrem, ozdobíme čokoládovými hoblinami. Dáme opět na 3 hodiny do mrazáku.
-
5
Před servírováním necháme koláč asi 15 minut v pokojové teplotě, aby se lépe krájel.