Zmrzlinový čokoládový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Suchar dietní
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 60 g Cukr třtinový
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr krupice
  • 45 g Kakao - prášek
  • 600 ml Zmrzlina vanilková
  • 600 ml Zmrzlina čokoládová
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 133.9 mg
  • Draslík 489.1 mg
  • Vláknina 8070 mg
  • Vitamín A 8070 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nízké zapékací formě zpracujeme směs drcených dietních sucharů, jemně nasekaných ořechů, hnědého cukru a másla. Směs upěchujeme ke dnu a ke stěnám formy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.

  • 2

    Stěrkou naneseme povolenou zmrzlinu na korpus a dáme na 90 minut do mrazáku.

  • 3

    Do teflonového rendlíku vsypeme 150 g cukru, kakao, 125 ml smetany a zbytek másla. Na středním plameni zahříváme za stálého míchání až k bodu varu, odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Krém nalijeme na vrstvu vanilkové zmrzliny na korpusu koláče. Koláč dáme znovu do mrazáku asi na 30 minut.

  • 4

    Kávovou nebo čokoládovou zmrzlinu necháme povolit a potřeme vrstvu krému, koláč dáme znovu do mrazáku. Stěrkou uhladíme na povrchu koláče tuhou šlehačku s cukrem, ozdobíme čokoládovými hoblinami. Dáme opět na 3 hodiny do mrazáku.

  • 5

    Před servírováním necháme koláč asi 15 minut v pokojové teplotě, aby se lépe krájel.

Komentáře k receptu