Švestková zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Švestky
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 163.9 mg
  • Draslík 68.6 mg
  • Vláknina 525 mg
  • Vitamín A 525 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků vyšleháme pevný sníh, postupně zašleháme cukr a utřené žloutky. Vše smícháme s pevnou šlehačkou, přidáme oslazený švestkový protlak.

  • 2

    Směs přendáme do plastové nádoby a necháme přes noc v mrazáku.

  • 3

    Podáváme ozdobené švestkou.

Komentáře k receptu