Koláč s čerstvými třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 450 g Třešně
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 111.5 mg
  • Vláknina 2615.6 mg
  • Vitamín A 2615.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 943.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto a dáme ho na hodinu do lednice.

  • 2

    Těsto vyválíme, přendáme do formy, zakryjeme alobalem, zasypeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 220°C 10 minut. Alobal a fazole odstraníme a pečeme ještě 10-15 minut. Hotový korpus necháme na mřížce vychladnout.

  • 3

    Třešně vypeckujeme. V míse ušleháme vejce, smetanu,cukr a mandlový likér, až se vše spojí. Třešně poskládáme v kruzích na korpus koláče a zalijeme vaječnou směsí.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 30 minut. Hotový koláč necháme trochu vychladnout na mřížce.

  • 5

    Podáváme teplý nebo studený.

Komentáře k receptu