Koláč s čerstvými třešněmi
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 60 g Cukr krupice
- 450 g Třešně
- 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 28 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 111.5 mg
- Vláknina 2615.6 mg
- Vitamín A 2615.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 943.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto a dáme ho na hodinu do lednice.
-
2
Těsto vyválíme, přendáme do formy, zakryjeme alobalem, zasypeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 220°C 10 minut. Alobal a fazole odstraníme a pečeme ještě 10-15 minut. Hotový korpus necháme na mřížce vychladnout.
-
3
Třešně vypeckujeme. V míse ušleháme vejce, smetanu,cukr a mandlový likér, až se vše spojí. Třešně poskládáme v kruzích na korpus koláče a zalijeme vaječnou směsí.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 30 minut. Hotový koláč necháme trochu vychladnout na mřížce.
-
5
Podáváme teplý nebo studený.