Banánový koláč se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 45 g Solamyl
  • 60 g Ovesné vločky
  • 100 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 750 ml Mléko plnotučné
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Banány
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 288.1 mg
  • Draslík 531 mg
  • Vláknina 18873.6 mg
  • Vitamín A 18873.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 954.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mělké zapékací formě o průměru 20-23 cm promícháme kokos, ovesné vločky a 45 g másla. Směs upěchujeme na dno a stěny formy. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 15 minut, hotový necháme ve formě vychladnout.

  • 2

    Mléko, kukuřičnou moučku a zbytek másla dáme do rendlíku a zahříváme na středním plameni za stálého míchání, až se směs začne vařit a houstnout. Odstavíme a vmícháme žloutky.

  • 3

    Oloupeme dva banány a nakrájíme je na plátky silné 5 mm. Vychladlý koláč poklademe plátky banánů a zalijeme krémem, povrch uhladíme a necháme dobře vychladit.

  • 4

    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a naneseme ji na krém. Dáme do lednice a vyndáme těsně před servírováním. Ozdobíme plátky zbylého banánu a mandlí.

Komentáře k receptu