Banánový koláč se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 49 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 288.1 mg
- Draslík 531 mg
- Vláknina 18873.6 mg
- Vitamín A 18873.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 954.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mělké zapékací formě o průměru 20-23 cm promícháme kokos, ovesné vločky a 45 g másla. Směs upěchujeme na dno a stěny formy. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 15 minut, hotový necháme ve formě vychladnout.
-
2
Mléko, kukuřičnou moučku a zbytek másla dáme do rendlíku a zahříváme na středním plameni za stálého míchání, až se směs začne vařit a houstnout. Odstavíme a vmícháme žloutky.
-
3
Oloupeme dva banány a nakrájíme je na plátky silné 5 mm. Vychladlý koláč poklademe plátky banánů a zalijeme krémem, povrch uhladíme a necháme dobře vychladit.
-
4
Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a naneseme ji na krém. Dáme do lednice a vyndáme těsně před servírováním. Ozdobíme plátky zbylého banánu a mandlí.