Smetanový skořicový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 215 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 59.4 mg
  • Draslík 10.3 mg
  • Vláknina 1186.8 mg
  • Vitamín A 1186.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pergamen na pečení si nastříháme na 9 kruhů o průměru 20 cm.

  • 2

    V míse ušleháme máslo nebo margarín, cukr, skořici, vejce a 150 g mouky. Šleháme a postupně přidáme zbytek mouky, až se vytvoří hladké těsto.

  • 3

    Plechy navlhčíme vodou, na ně dáme papírové kruhy, které potřeme tenkou vrstvou těsta. Na každý dáme asi 4 lžíce.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 6-8 minut, až pláty lehce zhnědnou. Necháme je vychladnout na mřížce. Takto upečeme všechny pláty.

  • 5

    Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku, z plátů opatrně sejmeme papír a každý potřeme šlehačkou, vyrovnáme je na sebe a zakončíme vrstvou šlehačky. Povrch posypeme kakaem a nožem na povrchu naznačíme 16 porcí dortu.

  • 6

    Dáme do lednice a necháme 4 hodiny odpočinout, aby dort změkl.

Komentáře k receptu