Smetanový skořicový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 19 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 59.4 mg
- Draslík 10.3 mg
- Vláknina 1186.8 mg
- Vitamín A 1186.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pergamen na pečení si nastříháme na 9 kruhů o průměru 20 cm.
-
2
V míse ušleháme máslo nebo margarín, cukr, skořici, vejce a 150 g mouky. Šleháme a postupně přidáme zbytek mouky, až se vytvoří hladké těsto.
-
3
Plechy navlhčíme vodou, na ně dáme papírové kruhy, které potřeme tenkou vrstvou těsta. Na každý dáme asi 4 lžíce.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 6-8 minut, až pláty lehce zhnědnou. Necháme je vychladnout na mřížce. Takto upečeme všechny pláty.
-
5
Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku, z plátů opatrně sejmeme papír a každý potřeme šlehačkou, vyrovnáme je na sebe a zakončíme vrstvou šlehačky. Povrch posypeme kakaem a nožem na povrchu naznačíme 16 porcí dortu.
-
6
Dáme do lednice a necháme 4 hodiny odpočinout, aby dort změkl.