Letní ovoce s mandlovým jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Maliny
  • 45 g Cukr moučkový
  • 120 g Ostružiny
  • 120 g Borůvky
  • 300 ml Jogurt bílý
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Kiwi
  • 4 ks Ryngle
  • 2 ks Broskve
  • 2 ks Banány
  • 1 ks Meloun cukrový
  • 1 polévková lžíce Tresť mandlová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 46.6 mg
  • Draslík 512.2 mg
  • Vláknina 10610 mg
  • Vitamín A 10610 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 888.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme mandlový jogurt: smetanu s trestí a cukrem ušleháme do tuhé šlehačky, lehce vmícháme jogurt, spojíme. Dáme do nádoby, zakryjeme, necháme v lednici vychladit.

  • 2

    Blumy a broskve rozřízneme napůl, vyjmeme pecky. Banány rozřízneme příčně napůl, každou půlku potom po délce rozkrojíme na dvě části. Ananasový meloun nakrájíme na tenké plátky, vyjmeme zníčka a odkrojíme kůru.

  • 3

    Připravené ovoce vložíme na mísu, povrch posypeme malinami, borůvkami a ostružinami. Servírujeme s jogurtem, nandaným ve zvláštní misce, ozdobeným lupínky mandlí nebo mátou.

  • 5

Komentáře k receptu