Letní ovoce s mandlovým jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 15 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 46.6 mg
- Draslík 512.2 mg
- Vláknina 10610 mg
- Vitamín A 10610 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 888.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme mandlový jogurt: smetanu s trestí a cukrem ušleháme do tuhé šlehačky, lehce vmícháme jogurt, spojíme. Dáme do nádoby, zakryjeme, necháme v lednici vychladit.
-
2
Blumy a broskve rozřízneme napůl, vyjmeme pecky. Banány rozřízneme příčně napůl, každou půlku potom po délce rozkrojíme na dvě části. Ananasový meloun nakrájíme na tenké plátky, vyjmeme zníčka a odkrojíme kůru.
-
3
Připravené ovoce vložíme na mísu, povrch posypeme malinami, borůvkami a ostružinami. Servírujeme s jogurtem, nandaným ve zvláštní misce, ozdobeným lupínky mandlí nebo mátou.
-
5