Dacquoise s jahodami a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 34 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 78.1 mg
- Draslík 303.9 mg
- Vláknina 8565 mg
- Vitamín A 8565 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi opražíme oloupané mandle do zlatova. Necháme vychladnout a nastrouháme na jemno.
-
2
Z bílků vyšleháme sníh, postupně zašleháme cukr, až je sníh lesklý a tuhý, opatrně vmícháme mandle.
-
3
Na dva plechy dáme pečicí papír, na každém vyznačíme 2 kruhy o průměru 20 cm. Do nich dáme čtvrtinu sněhu, rozetřeme ho po celém kruhu.
-
4
Plechy vložíme do předehřáté trouby na 140°C, pečeme asi 30 minut, po této době plechy vyměníme a pečeme dalších 30 minut. Pláty necháme na plechu 10 minut stydnout, potom je pomocí nože přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
-
5
Mezitím připravíme krém: ručním mixérem ušleháme cukr s máslem, smetanou a kakaem na hladký krém.
-
6
Jeden plát dáme na plochý tác, potřeme ho třetinou krému, na něj rozložíme třetinu plátků jahod, takto postupujeme dál, až na závěr dáme navrch poslední plát.
-
7
Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku a naplníme jí cukrářský sáček s širokým hvězdicovým nástavcem. Zbytkem šlehačky pomažeme povrch a obvod dortu. Šlehačkou ze sáčku ozdobíme horní okraj dortu. Hotový dort dáme na 4 hodiny do lednice, aby trochu změkl. Před servírováním ozdobíme obvod dortu plátky jahod. Střed ozdobíme nakrájenými jahodami.
-
8