Jehněčí na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 56 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 212.5 mg
- Draslík 130.5 mg
- Vláknina 1667 mg
- Vitamín A 1667 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1809.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na porce nakrájené jehněčí přední maso, osolíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vodou.
-
2
Když je maso téměř měkké, necháme je vysmahnout, okořeníme mletou paprikou, znovu podlijeme a přivedeme k varu. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.