Pravá čokoládová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 225 g Čokoláda hořká
  • 450 ml Mléko plnotučné
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 407.8 mg
  • Draslík 278 mg
  • Vláknina 6300 mg
  • Vitamín A 6300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 562.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším teflonovém hrnci rozšleháme žloutky, mléko a cukr do pěny. Směs posypeme práškovou želatinou a necháme 5 minut stát, aby želatina změkla. Potom přimícháme nastrouhanou čokoládu. Hrnec dáme na mírný plamen a za občasného míchání zahříváme asi 15 minut, dokud se želatina a čokoláda úplně nerozpustí a směs nezhoustne tak, že obaluje vařečku. Směs se nesmí vařit!

  • 2

    Hotovou směs přelijeme do mísy, zakryjeme a dáme do lednice, kde ji necháme 90 minut, občas promícháme. Směs musí ztuhnout tak, že při kápnutí tvoří kopeček.

  • 3

    Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku, kterou lehce vmícháme do čokoládové směsi. Smíchanou směs rozdělíme do misek nebo jedné velké mísy a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny, až pěna ztuhne.

Komentáře k receptu