Vídeňský kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 25 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 135.5 mg
- Draslík 612 mg
- Vláknina 1493 mg
- Vitamín A 1493 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Mísu z varného skla vymažeme máslem, urovnáme do ní porce kapra a přelijeme je polovinou rozmíchané zakysané smetany. Poklademe plátky slaniny, potřeme hořčicí a posypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibulí, okurkou a kapary. Navrch znovu zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě.