Vepřové řízky na smetaně s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 37 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 121.8 mg
- Draslík 502.1 mg
- Vláknina 1309.8 mg
- Vitamín A 1309.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté ředkvičky rozkrojíme na poloviny, vložíme na polovinu másla a přidáme trochu vody, sůl, pepř a cukr. Dusíme doměkka a do odpaření vody.
-
2
Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízeneme a maso naklepeme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na zbylém rozehřátém másle. Osolíme je a necháme na teplém místě.
-
3
Do pánve přilijeme smetanu a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu. Přidáme hořčici, nakrájenou pažitku, sůl, pepř, zamícháme a nalijeme na řízky. Maso obložíme podušenými ředkvičkami.