Francouzský rýžový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 13 g
- Sodík 723 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 56.9 mg
- Draslík 576 mg
- Vláknina 6547.8 mg
- Vitamín A 6547.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Sýr prolisujeme do smetany, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
-
3
K rýži přidáme oloupanou, nastrouhanou okurku, omyté, na plátky pokrájené ředkvičky a nasekanou pažitku. Vše zalijeme ochucenou smetanou.
-
4
Hotový salát obložíme omytými, na dílky rozkrájenými rajčaty.
-
5
Podáváme s bílým pečivem.