Kyselka
Suroviny
- 200 g Brambory rané
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 21 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 285.3 mg
- Draslík 1131.7 mg
- Vláknina 46056.7 mg
- Vitamín A 46056.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 125.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a vaříme s bobkovým listem, novým kořením a pepřem v osolené vodě do poloměkka. Přidáme vejce (rozklepneme je tak, aby zůstala celá) a vaříme dál.
-
2
Chvíli před koncem vaření pokrm zahustíme smetanou rozkvedlanou s moukou a podle chuti okyselíme. Nakonec přidáme nasekaný kopr.