Kachna po šumavsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1334 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 126 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 19 mg
- Draslík 272.8 mg
- Vláknina 3282 mg
- Vitamín A 3282 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou kachnu rozdělíme na porce, osolíme a okořeníme pepřem a kmínem. Podlijeme vodou a dusíme nejprve pod pokličkou v troubě, později bez pokličky dopečeme doměkka.
-
2
Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a přilijeme smetanu. Krátce povaříme. Přidáme očištěné, nakrájené houby osmažené na rozškvařené slanině a vložíme na porce kachny. Vše prohřejeme.