Hovězí válečky na rajčatech a smetaně
Suroviny
- 30 g Slanina vepřová
- 400 g Hovězí maso přední
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 22 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 148.4 mg
- Draslík 547.4 mg
- Vláknina 1291.8 mg
- Vitamín A 1291.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso umeleme a přidáme česnek utřený se solí, pepř, vejce a vodu. Vše dobře prohněteme.
-
2
Ze směsi tvarujeme menší válečky a zprudka je opékáme na malém množství oleje.
-
3
Opečené válečky vyjmeme z pánve, do výpeku přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, rozškvaříme ji a přisypeme mletou papriku. Potom do pánve přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Zeleninu krátce osmahneme a zalijeme smetanou. Vložíme opečené válečky a vše krátce podusíme.