Vepřové kotlety v paprikové omáčce
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 150 g Paprikové lusky čerstvé
- 250 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 84.8 mg
- Draslík 580.6 mg
- Vláknina 2268.5 mg
- Vitamín A 2268.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety po okrajích nařízneme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Zasypeme ji moukou a mletou paprikou, krátce zpěníme, zalijeme trochou vody a rozšleháme.
-
2
Do vařící směsi vložíme opečené kotlety, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky, omytá, na kolečka nakrájená rajčata a podle chuti osolíme. Dusíme, až maso změkne. Během dušení podléváme horkou vodou a před koncem dušení přilijeme smetanu.