Smetanovo-bramborový krém
Suroviny
- 1 kostka Bujón natur zeleninový
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 8 ks Brambory
- 1 ks Libeček
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 10 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 477.3 mg
- Vláknina 6241.5 mg
- Vitamín A 6241.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme česnek a brambory.
-
3
Zalijeme 1,5l studené vody a přivedeme k varu.
-
4
Do vroucí vody dáme kostku zeleninového bujónu a snítku libečku.
-
5
Necháme vařit.
-
6
Poté rozmícháme kari koření a majoránku do polévky, přilijeme smetanu.
-
7
Necháme přejít varem a dochutíme solí a pepřem.
-
8
Nakonec rozmixujeme na hladký krém.