Francouzské vaječné tousty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Bageta
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sirup javorový
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 42.3 mg
  • Vláknina 783 mg
  • Vitamín A 783 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bagetu nakrájíme šikmo na 2,5 cm silné plátky. Rozložíme je vedle sebe na plech.

  • 2

    V míse smícháme vejce, smetanu, med, strouhaný muškátový oříšek a vanilkovou esenci. Směsí zalijeme chlebíčky a necháme je 15 minut nasáknout, jednou obrátíme.

  • 3

    Plech vyložíme papírem na pečení, chlebíčky na něj rozložíme a pečeme v předehřáté troubě na 260°C z každé strany 8-10 minut. Javorový sirup zahřejeme a podáváme společně s hotovými tousty.

Komentáře k receptu