Francouzské vaječné tousty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 3 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 42.3 mg
- Vláknina 783 mg
- Vitamín A 783 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bagetu nakrájíme šikmo na 2,5 cm silné plátky. Rozložíme je vedle sebe na plech.
-
2
V míse smícháme vejce, smetanu, med, strouhaný muškátový oříšek a vanilkovou esenci. Směsí zalijeme chlebíčky a necháme je 15 minut nasáknout, jednou obrátíme.
-
3
Plech vyložíme papírem na pečení, chlebíčky na něj rozložíme a pečeme v předehřáté troubě na 260°C z každé strany 8-10 minut. Javorový sirup zahřejeme a podáváme společně s hotovými tousty.