Zapékané žampióny
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 50 g Strouhanka
- 80 g Sýr Čedar
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Kerblík
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 40 g
- Sodík 687 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 333.1 mg
- Draslík 735.8 mg
- Vláknina 6190 mg
- Vitamín A 6190 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampióny očistíme a pokrájíme na plátky.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, 4 minuty podusíme, pak přidáme houby, jarní cibuli, česnek, strouhanku a dusíme další 4 minuty.
-
3
Nákypovou formu vytřeme máslem a naplníme směsí. Vejce smícháme se škrobem, smetanou, nasekaným kerblíkem, solí, pepřem a polovinou nastrouhaného sýra. Vše dobře promícháme a zalijeme směs ve formě. Povrch posypeme zbylým sýrem, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut.
-
4
Hotový nákyp ozdobíme lístky kerblíku a ihned podáváme. Jako příloha je vhodná rýže.
-
5