Pudink z kyselé smetany se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 386.7 mg
  • Draslík 193.4 mg
  • Vláknina 3084 mg
  • Vitamín A 3084 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kyselou smetanu rozkvedláme se žloutky a moukou, osolíme a necháme chvíli stát.

  • 2

    Potom do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nastrouhaný sýr. Vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do vodní lázně a ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu pečeme.

  • 3

    Upečený pudink posypeme nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu