Dušené červené zelí se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 6 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 13 mg
- Draslík 828.6 mg
- Vláknina 16372.3 mg
- Vitamín A 16372.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 151.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté zelí nakrájíme na širší proužky. Omytá jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme na čtvrtky, cibuli oloupeme a vpíchneme do ní hřebíčky.
-
2
Zelí, jablka a cibuli okořeníme muškátovým květem, vložíme na pařáku do tlakového hrnce, vaříme v páře na mírném ohni asi 45 minut.
-
3
Cibuli odstraníme, zelí vložíme do hlubší mísy, zalijeme trochou okyselené a osolené vody (nebo nálevem z kysaného zelí), vmícháme zakysanou smetanu, ihned podáváme.