Celerové placky s jablečnou smetanou
Suroviny
- 100 g Brambory
- 400 g Celer bulvový
- 60 g Ořechy vlašské
- 200 g Smetana 12% (konzumní)
- 4 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Citrony
- 1 ks Jablka
- 1 ks Pórek
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 20 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 718.4 mg
- Vláknina 14077.2 mg
- Vitamín A 14077.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vmícháme 2 lžíce smetany.
-
2
Oloupaná jablka nastrouháme, omytý pórek nakrájíme na kolečka. Obojí vmícháme do smetany, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením.
-
3
Oloupaný celer nastrouháme nahrubo, oloupané brambory nastrouháme na jemno. Ořechy nasekáme. Celer, brambory a ořechy smícháme s vejci, moukou a citronovou kůrou, osolíme, opepříme.
-
4
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, po lžících vkládáme těsto a trochu je přimáčkneme. Placky opékáme po každé straně asi 3 minuty do zlatova.
-
5
Podáváme s připravenou jablečnou smetanou.