Citronovo-jogurtová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sacharin
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Citrony
  • 1 hrst Citronová tráva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 46.6 mg
  • Draslík 138.7 mg
  • Vláknina 4700 mg
  • Vitamín A 4700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrony řádně omyjeme kartáčkem, osušíme, podélně rozkrojíme a opatrně vymačkáme šťávu tak, aby se nezdeformovaly. Dužninu poté vykrojíme a kůru na spodní straně mírně skrojíme tak, aby půlky citronu stály rovně. Vložíme je do nádoby a uschováme v chladničce.

  • 2

    Citronovou trávu omyjeme, lístky otrháme, několik jich dáme stranou na ozdobu, ostatní drobně nasekáme. V jogurtu rozmícháme citronovou šťávu, sladidlo rozpuštěné ve vodě a citronovou trávu. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, zlehka ji vmícháme do jogurtového základu. Takto připravenou směs vložíme do zmrzlinové nádoby, vložíme do mrazničky a po každé půlhodině řádně promícháme, dokud krém nezhoustne. Zhoustnutí krému trvá přibližně 2 hodiny.

  • 3

    Jakmile je krém dostatečně ztuhlý, vezmeme cukrářský sáček s hvězdicovitým nástavcem a naplníme jím vydlabané půlky citronů, které vložíme do mrazničky na 6 hodin.

  • 4

    Citrony upravíme na talířky, ozdobíme citronovou trávou a servírujeme.

Komentáře k receptu