Hrášek se šťovíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 28 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 51.2 mg
- Draslík 587.8 mg
- Vláknina 14039.8 mg
- Vitamín A 14039.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek vložíme do vařící osolené vody a povaříme asi 5 minut. Potom jej zchladíme studenou vodou.
-
2
V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme hrášek a opékáme asi 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
-
3
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do zlatova.
-
4
Omytý šťovík necháme okapat, rozdělíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a před podáváním posypeme kostičkami slaniny.