Dušené kuře s hadincem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 56 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 216 mg
- Draslík 484.8 mg
- Vláknina 601.6 mg
- Vitamín A 601.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 95.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, naporcujeme a do kůže i do masa vetřeme sůl a pepř.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a kuřecí kousky orestujeme dohněda. Přidáme cibuli, necháme osmahnout, poté přilijeme víno, smetanu a zakysanou smetanu a přidáme hadinec. Vše přivedeme k varu, pánev přiklopíme a na mírném ohni necháme za občasného míchání 45-60min dusit.
-
3
Vyjmeme maso, omáčku v pánvi znovu přivedeme k varu a na prudkém ohni necháme zhoustnout. Dle chuti dochutíme, omáčku nalijeme na maso a podáváme zdobené čerstvými bylinkami.