Pečená panenka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Vepřová panenka
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 158 mg
  • Draslík 1359.5 mg
  • Vláknina 7346.4 mg
  • Vitamín A 7346.4 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme tuku a blan. Osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej, máslo a panenky opečeme z obou stran asi 10 minut.

  • 3

    Hotové panenky vyjmeme z pánve a zakryté necháme v teple. Do výpeku v pánvi přidáme protlak, víno, vývar, smetanu, majoránku, tymián, sůl a pepř. Vše promícháme a krátce povaříme.

  • 4

    Maso urovnáme na mísu nebo talíře, ozdobíme lístky tymiánu a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu