Pečená panenka
Suroviny
- 130 g Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Vepřová panenka
- 2 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 30 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 158 mg
- Draslík 1359.5 mg
- Vláknina 7346.4 mg
- Vitamín A 7346.4 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme tuku a blan. Osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme olej, máslo a panenky opečeme z obou stran asi 10 minut.
-
3
Hotové panenky vyjmeme z pánve a zakryté necháme v teple. Do výpeku v pánvi přidáme protlak, víno, vývar, smetanu, majoránku, tymián, sůl a pepř. Vše promícháme a krátce povaříme.
-
4
Maso urovnáme na mísu nebo talíře, ozdobíme lístky tymiánu a podáváme s omáčkou.