Královecké klopsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 846 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 82.3 mg
  • Draslík 72.9 mg
  • Vláknina 2182.4 mg
  • Vitamín A 2182.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso ochutíme solí a kořením, smícháme s namočenou žemlí, vejcem, nasekanou cibulí a petrželí. Pokud je směs řídká, přidáme mouku.

  • 2

    Ze směsi vytvarujeme 6 kuliček a uvaříme ve vodě.

  • 3

    Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a vymícháme jíšku. Za stálého míchání přilijeme 1/2 l vývaru a 10 minut povaříme.

  • 4

    Přidáme smetanu, sůl a pepř. Do omáčky dáme klopsy a kapary, necháme asi 3 minuty povařit. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu