Královecké klopsy
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Voda pitná
- 0.5 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 40 g
- Sodík 846 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 82.3 mg
- Draslík 72.9 mg
- Vláknina 2182.4 mg
- Vitamín A 2182.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso ochutíme solí a kořením, smícháme s namočenou žemlí, vejcem, nasekanou cibulí a petrželí. Pokud je směs řídká, přidáme mouku.
-
2
Ze směsi vytvarujeme 6 kuliček a uvaříme ve vodě.
-
3
Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme mouku a vymícháme jíšku. Za stálého míchání přilijeme 1/2 l vývaru a 10 minut povaříme.
-
4
Přidáme smetanu, sůl a pepř. Do omáčky dáme klopsy a kapary, necháme asi 3 minuty povařit. Ihned podáváme.