Kuřecí prsíčka v provensálské omáčce
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 164.5 mg
- Draslík 779.7 mg
- Vláknina 407.3 mg
- Vitamín A 407.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a vymícháme jíšku. Přidáme prolisovaný česnek a protlak, za stálého míchání přilijeme provensálské víno a vývar. Přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a provensálským kořením. Vše vaříme mírným varem 10 minut.
-
2
Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazané formy, zakryjeme a pečeme v mikrovlnné troubě 8 minut při 360 W.
-
3
Prsíčka přendáme na mísu, přelijeme je omáčkou a podáváme.
-
4