Roštěná po kraňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1000 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 dl Víno bílé
  • 2.5 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1061 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 252 g
  • Sodík 826 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 205.5 mg
  • Draslík 1635.6 mg
  • Vláknina 8315.3 mg
  • Vitamín A 8315.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý roštěnec osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle. Maso vyjmeme. Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a petržel.

  • 2

    Do pekáče vložíme opečené maso, obložíme osmahnutou cibulí a zeleninou a přilijeme víno a vývar (nebo vodu). Pečeme v silně vyhřáté troubě doměkka.

  • 3

    K téměř měkkému masu přidáme tymián a oloupané, nastrouhané brambory a podle potřeby dolijeme vývar. Dusíme tak dlouho, až brambory změknou a rozvaří se, aby zahustily šťávu.

  • 4

    Nakonec do pokrmu přidáme zakysanou smetanu.

Komentáře k receptu