Kuřecí prsíčka s jablečnými kroužky
Suroviny
- 100 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Solamyl
- 2 ks Jablka
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.125 l Džus jablečný
- 1.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 13 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 137.8 mg
- Draslík 882 mg
- Vláknina 4057.3 mg
- Vitamín A 4057.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z neoloupaných jablek vyndáme jádřince a nakrájíme je na kroužky asi 5 mm silné. V pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a jablka na něm 3 minuty dusíme, během dušení je 1x obrátíme. Vyjmeme a zakryté necháme v teple.
-
2
Ve stejné pánvi rozehřejeme zbylé máslo a olej. Osolená a opepřená prsíčka na něm opečeme dozlatova, z každé strany asi 5-6 minut. Hotové maso vyjmeme z pánve a necháme v teple.
-
3
Do pánve přilijeme vývar, smetanu, tymián a vše povaříme. Škrob rozmícháme s jablečnou šťávou, vlijeme do pánve a za stálého míchání povaříme, aby omáčka zhoustla.
-
4
Kuřecí prsa s jablky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Příloha může být vařený brambor.