Kuřecí prsíčka s houbami
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 200 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Solamyl
- 4 ks Kuřecí prsa
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 141.5 mg
- Draslík 957.3 mg
- Vláknina 1975.8 mg
- Vitamín A 1975.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme a opepříme. Žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Cibulky omyjeme a zelené části nakrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky, bílé části nasekáme nadrobno.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej a jednu lžíci másla nebo tuku. Přidáme maso a pečeme z každé strany 3 minuty, do zlatohněda. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
-
3
Do pánve dáme zbytek másla, žampióny a podusíme asi 3 minuty, až začnou pouštět vodu. Přilijeme vývar, víno, přidáme cibuli a vše povaříme. Opečené maso vrátíme zpátky do pánve, snížíme teplotu, pánev zakryjeme a maso 5 minut dusíme, až změkne.
-
4
Prsíčka upravíme na mísu a necháme v teple. Do pánve vmícháme škrob smíchaný se smetanou a zelené části cibulek. Vaříme za stálého míchání ještě asi minutu, až omáčka zhoustne.
-
5
Přelijeme kuřecí prsíčka na míse a ihned podáváme.