Kuřecí prsíčka s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 141.5 mg
  • Draslík 957.3 mg
  • Vláknina 1975.8 mg
  • Vitamín A 1975.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a opepříme. Žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Cibulky omyjeme a zelené části nakrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky, bílé části nasekáme nadrobno.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej a jednu lžíci másla nebo tuku. Přidáme maso a pečeme z každé strany 3 minuty, do zlatohněda. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.

  • 3

    Do pánve dáme zbytek másla, žampióny a podusíme asi 3 minuty, až začnou pouštět vodu. Přilijeme vývar, víno, přidáme cibuli a vše povaříme. Opečené maso vrátíme zpátky do pánve, snížíme teplotu, pánev zakryjeme a maso 5 minut dusíme, až změkne.

  • 4

    Prsíčka upravíme na mísu a necháme v teple. Do pánve vmícháme škrob smíchaný se smetanou a zelené části cibulek. Vaříme za stálého míchání ještě asi minutu, až omáčka zhoustne.

  • 5

    Přelijeme kuřecí prsíčka na míse a ihned podáváme.

Komentáře k receptu